Vragen

Micky's Slank & Fit Studio

Wat is het Stauffer Concept?

Het Stauffer Concept bestaat uit zes elektrisch aangedreven tafels die uw lichaamsdelen bewegen gedurende een bepaalde tijd. Op de verschillende tafels worden steeds verschillende spiergroepen aangesproken. Op elke tafel worden de spieren versterkt door isometrische kontrakties waardoor U centimeters verliest.

Eén uur Staufferen komt overeen met ongeveer 6 uur traditionele gymnastiek.

Wat is het verschil tussen de Stauffertafels en de traditionele grondoefeningen?

Wanneer U traditionele grondoefeningen doet, moet U uw eigen lichaamsgewicht overwinnen, dus tegen een weerstand werken. Hierdoor wordt U snel moe, begint U te transpireren en hebt U last van spierpijn. Op de tafels wordt de zwaartekracht uitgeschakeld. De tafels bewegen uw lichaamsdelen, maar U moet wel uw spieren ontspannen. Er wordt slechts een minimum aan inspanning gevraagd. Men kan deze methode vergelijken met onderwateroefeningen. Hier wordt uw lichaam gedragen door de opwaartse druk van het water en voelt U zich ook soepel en licht.

Waarom transpireert U niet?

Op de tafels worden telkens verschillende spiergroepen versterkt. Uw hart en longen moeten niet sneller werken en U geraakt niet buiten adem. Hierdoor verbrandt U weinig calorieën en produceert U geen warmte zodat U niet gaat transpireren. Op de tafels gaat U plaatselijk uw spieren versterken en de bloedsomloop stimuleren.

Een cardiovasculaire oefening zoals lopen, aërobics vraagt een aanpassing van heel uw systeem, wat op de toningtafels niet het geval is.

Verlies ik gewicht op de toningtafels?

Neen. In het begin zal men wel wat gewicht verliezen, maar dit is vooral water. De tafels werken zeer vochtafdrijvend. Doordat Staufferen geen cardiovasculaire oefening is, verbrandt men ook geen calorieën en verliest men geen gewicht. Op de tafels gaat U uw figuur verbeteren. Wat wel te merken is, dat door het feit dat uw spieren sterker worden en U fitter wordt, U meer gaat bewegen en zo meer calorieën verbrandt, waardoor U gewicht verliest.

Waarom ben ik niet zo snel moe en heb ik geen last van spierpijn?

Doordat de tafels het zware werk voor U doen en U niet tegen de zwaartekracht werkt, wordt U niet moe.

Integendeel ! Wanneer U traditionele gymnastiek doet heeft uw lichaam veel zuurstof nodig en worden uw energiereserves aangesproken. Op de tafels zult U zich na de oefeningen fitter voelen doordat U meer zuurstof in uw bloed gaat pompen.

Hoe kan ik mijn vet verliezen?

Door een cardiovasculaire oefening en door dieet verliest U vet. Door de stimulatie van de bloedsomloop wordt de afvoer van vetaanzettende stoffen gestimuleerd en de stofwisseling verbeterd. De kombinatie tussen een dieet en Staufferen is ideaal !

Geeft Staufferen resultaat?

Ja !! Door het feit dat Staufferen uw spieren versterkt, uw bloedsomloop stimuleert en de stofwisseling verbetert, hebt U zeker resultaat. U zult zich snel soepel, fit en ontspannen voelen en omdat U uw spieren versterkt, verliest U ook nog centimeters en verbetert uw vorm.

Hoe kan ik mijn spieren verstevigen als de tafels het werk voor mij doen?

Op elke tafel moet U zelf uw spieren opspannen en ontspannen. Staufferen is geen passieve oefening.

Hoeveel maal moet ik komen om resultaat te hebben?

Wij bevelen minimum 2 behandelingen per week aan.

Sommige mensen hebben sneller resultaat wanneer zij 3 maal per week komen. Indien U ook nog een dieet volgt zult U uw doel nog sneller bereiken.

Hoe lang moet ik komen?

Aan uw gezondheid werken is een discipline die U uw leven lang moet volhouden. Indien U geen beweging neemt, verslappen uw spieren en de stofwisseling daalt. Nadat U uw doel bereikt hebt, raden wij U aan één onderhoudsbehandeling per week te volgen.

Wanneer zie ik resultaat?

Wanneer U voor de tweede maal gemeten wordt, ziet U resultaat.

Uiteraard, de ene persoon verslankt sneller dan de andere.

Wat is de oorzaak van cellulitis?

Cellulitis is een ophoping van vet, afvalstoffen en vocht dat zich vastzet onder de huid. De oorzaak is hormonaal en dus vooral een vrouwelijk probleem. Ook de levenswijze heeft een grote invloed op de vorming van cellulitis zoals : slechte eetgewoonten, weinig lichaamsbeweging, stress, te weinig wateropname, slechte bloedsomloop enz.

Hebben de Stauffertafels invloed op mijn cellulitis?

Ja, zeker!! Op de tafels bent U gedurende één uur in beweging. Uw bloedcirculatie en de vochtafdrijving worden gestimuleerd, juist op die vervelende plaatsen wordt de cellulitis door de massage en oefeningen losgemaakt en afgevoerd. Tegenover de esthetische behandelingen werkt Stauffer Concept op de oorzaak van cellulitis.

Waarom heb ik een jeukend gevoel als ik van de tafels kom?

Doordat uw bloedsomloop gestimuleerd wordt.

Hoelang moet ik wachten na een operatie?

3 maanden en nadat uw dokter de goedkeuring gegeven heeft om terug aan beweging te doen mag U op de Stauffertafels oefenen.

Mag ik de tafels gebruiken als ik rugproblemen heb?

Staufferen is uitermate aangewezen voor mensen met rugklachten.

Uw houding verbetert, uw buik- en rugspieren worden verstevigd en uw rug wordt op een aangename en ontspannende manier versoepeld.

De flexibiliteit van gans de wervelkolom, het bekken en de gewrichten verbetert. De oefeningen verdrijven ook alle spanningen en stress uit het lichaam.

Helpen de oefeningen voor mijn arthrose?

Arthrose is een slijtage aan het gewricht dat zich vooral bij oudere mensen voordoet. Deze mensen moeten zoveel mogelijk in beweging blijven.

Indien het Stauffer-oefenprogramma regelmatig gevolgd wordt, zal de pijn, veroorzaakt door arthrose, zeer vlug verbeteren.

Ook reuma-patienten zullen zich spoedig beter en fitter voelen.

Mag ik andere oefeningen en houdingen proberen?

Neen. De houdingen die wij U aanleren zijn medisch verantwoord en geven de beste resultaten. De begeleider zal steeds in de buurt zijn om U te helpen de oefeningen op de juiste manier te doen.

Voor wie zijn de tafels bestemd?

Voor iedereen, van 14 tot 100 jaar! Jong of oud, slank of zwaar, moet aan zijn konditie werken.

Lichaamsbeweging moet deel uitmaken van uw levensgewoonten. Voor zwaarlijvige mensen is Staufferen ideaal om op een niet te belastende manier in beweging te zijn. Men moet trachten de vicieuze crikel van te weinig beweging en vetzucht te doorbreken.

Moeten de tafels in een bepaalde volgorde gebruikt worden?

De volgorde die wij vooropstellen is de meest praktische en de meest aangename. Eerst komen de benen, dan de buik, de benen en de taille, de billen, het hele lichaam. En laatst komt de ontspanning aan bod. Omwille van organisatorische redenen oefent men op de tafels met de wijzers van de klok mee.

Mogen er ook mannen op de tafels?

Mannen hebben ook lichaamsbeweging nodig. Vele mannen hebben een zittend leven en hebben ook niet altijd de moed om te joggen, zwemmen of aan conditietraining te doen. Zij hebben ook, net zoals vrouwen, medische problemen wat het moeilijk maakt om nog een aangepaste sport te vinden.

Waarom verliezen mannen sneller gewicht dan vrouwen?

Vrouwen hebben in verhouding tot mannen tweemaal minder spieren. Hoe meer spieren men heeft, hoe meer vet men kan verbranden. Een man mag dan ook meer eten dan een vrouw, daar hij meer calorieën verbrandt.

Wat is de beste kledij om op de tafels te oefenen?

Doe gemakkelijke kledij aan zoals een joggingbroek of een caleçon en sportsokken en T-shirt; verwijder ceintuurs en juwelen, zij zouden kunnen klemraken en de banken beschadigen.

Wat zeggen de wetenschappers over het Stauffer Concept?

De kwaliteiten van de toning-tafels werden bevestigd door een wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door het Laboratorium Menselijke Biometrie van de Vrije Universiteit Brussel, onder leiding van Prof. Dr. Jan Borms en Dr. William Duquet.

De resultaten waren over de gehele lijn zeer positief.

Na 4 kontroles gedurende 3 maanden bij 158 vrouwen en 16 mannen formuleert het onderzoeksteam volgende conclusie :

“Als algemeen besluit kan gesteld worden dat het regelmatig volgen van het in het project voorgestelde oefenprogramma leidt tot gunstige effekten op het gebied van afslanking, volumeverandering en gewrichts- en spiermobiliteit.”