Trainen

Micky's Slank & Fit Studio

Trainen met de Power Plate

 

Op een totaal nieuwe, unieke manier, via onbewuste rek-reflexen, wordt in veel minder tijd en zonder extra belasting, méér resultaat geboekt dan met traditionele trainingsmethoden. Bovendien is trainen op de Power Plate geschikt voor een veel grotere groep mensen, waaronder senioren, kinderen, mensen met gezondheidsproblemen en revalidatie patiënten. Ook biedt deze methode een aantal cosmetische effecten zoals anti-cellulitis, collageen verbetering en vetreductie.

 

De Power Plate genereert trillingen die als energie worden overgedragen op ons lichaam. Deze mechanische prikkel geeft een rek-reflex die, afhankelijk van de ingestelde frequentie, 30 tot 60 maal per seconde plaatsvindt. Het gevolg hiervan is, dat de spieren continu zeer hard aanspannen.

 

Door beweging wordt het lichaam moe, door rust herstelt het. Door herhaling past het lichaam zich aan de inspanning aan, met als gevolg dat het prestatievermogen stijgt.

 

Dit fenomeen, supercompensatie genaamd, doet zich eveneens voor bij training op de Power Plate. Echter, de trainingsduur is veel korter, het trainingseffect is groter en de hormonale uitstoot is verhoogd. En dit alles met geringere belasting van het bewegingsapparaat dan het geval is bij de conventionele trainingsmethoden.