Concept

Micky's Slank & Fit Studio

Wat is het Stauffer Concept?

 

Het Stauffer Concept bestaat uit zes elektro-motorisch aangedreven tafels die de traditionele grondoefeningen vervangen. De tafels laten het lichaam gedurende een bepaalde tijd bepaalde bewegingen uitvoeren. Op elk van de tafels worden verschillende spiergroepen versterkt door isometrische contacties. Hierdoor verbetert U uw figuur en verliest U centimeters. Zij ondersteunen uw lichaamsdelen en schakelen als het ware de zwaartekracht uit.

Zo moet U niet tegen een weerstand werken en uw eigen lichaamsgewicht overwinnen. Dit is de reden waarom U geen last heeft van spierpijn, vermoeidheid en transpiratie.

Men kan deze “gemotoriseerde gymnastiek” vergelijken met onderwateroefeningen. In het water wordt uw lichaam gedragen door de opwaartse druk en voelt U zich soepel en licht. U versterkt uw spieren, maar toch bent U niet zo snel moe.

Op de Stauffertafels slankt U niet alleen af, maar gaat U zich ook soepel en licht voelen. Door te Staufferen wordt uw bloedsomloop gestimuleerd, uw gewrichten worden versoepeld en de beweeglijkheid neemt toe.

De mensen die een dagje ouder zijn of voor wie intensieve sport te vermoeiend is, halen veel voordeel uit het therapeutisch effect van dit concept.

Voor oudere mensen die last hebben van arthrose is wandelen, trappenlopen en traditionele gymnastiek vaak te vermoeiend en te pijnlijk.

Op deze tafels worden zij gedurende één uur op een aangename wijze in beweging gebracht en dit zonder teveel inspanning. Tegelijkertijd worden hun spieren versterkt, wat heel belangrijk is voor hen. Na een paar behandelingen gaan zij zich snel weer fit voelen.

Mensen met spataders, opgezwollen benen of bloedsomloopstoornissen zullen merken dat zij na een uur Staufferen naar het toilet moeten gaan. De tafels werken zeer vochtafdrijvend en de bloedcirculatie wordt gestimuleerd.

Daar de tafels weinig of geen invloed hebben op het hart- en ademhalingsritme, zijn de oefeningen ook aangewezen voor astma- en hartpatiënten.

Voor deze mensen is Staufferen de ideale manier om aktief te blijven.

Vele mensen hebben rugklachten. De meest traditionele oefeningen zijn niet aangepast aan hun probleem en zijn veel te belastend voor de rug.

Op de toningtafels is je rug steeds ondersteund en lig je in horizontale positie. Je moet ook geen zware gewichten tillen.

Door isometrische contracties worden de buik- en rugspieren versterkt en de algemene houding wordt verbeterd.

Twee uur Staufferen komt overeen met ongeveer 12 uur traditionele gymnastiek.

Een behandeling duurt één uur, tien minuten per tafel.

In het begin wordt aangeraden om twee- tot driemaal per week te komen.

Daarna volstaat een wekelijkse onderhoudsbehandeling om uw figuur en conditie te behouden.

De eerste keer is altijd gratis. Dan wordt U volledig gemeten en gewogen. Deze gegevens worden door de computer tot een figuuranalyse verwerkt.

Na tien Staufferoefenbeurten wordt U opnieuw opgemeten en merkt U de duidelijke verbetering.

De uitbaatster van het Stauffersalon staat steeds tot uw dienst om U raad te geven zodat U niet aan uw lot wordt overgelaten.